Největší zábava je Sport , ukážemi ti jak správně trénovat. Chodíš do posilovny a baví tě Kulturistika i informace o výživě. Sleduje také Magazín pro muže a buď v obraze. Kvalitní sportovní potřeby pro sportovce. Nabízíme levné kontaktní čočky za skvělé ceny. Domácí posilovací stroje. Zhlédněte novinky tipy na sázení od Betfair.

Otázky začátečníka

Směřujte sem všechny dotazy týkajicí se posilování a fitness

Otázky začátečníka

Příspěvekod rocky v ned 18. led 2009 18:33:12

Ahoj
Jsem úplný začátečník a potřeboval bych poradit jak cvičti a kolik času trávit v posilce? Kolikrát týdně to je ideální?
rocky
Nový člen

Re: Otázky začátečníka

Příspěvekod martin_es6 v ned 18. led 2009 19:07:03

kolko maš rokov? venuješ sa nejakým športom? bol si už v posilke?
martin_es6
člen Sportuj.com

Příspěvekod rocky v ned 18. led 2009 19:12:37

martin_es6 píše:kolko maš rokov? venuješ sa nejakým športom? bol si už v posilke?

je mi 16 let. Dřív jsem hrával fotbal, ale s tím sem teď skončil. Do posilovny se teprve chystám.
rocky
Nový člen

Příspěvekod Synodius v pon 02. úno 2009 12:20:11

No ono taky záleží jak často tam chceš chodit , takže pokud se chceš teď věnovat pouze posilovně , tak ti doporučuji chodit 3-4 krát týdně , jinak to nemá cenu , pokud by tě ještě něco zajímalo , tak se ptej.
Synodius
člen Sportuj.com

Příspěvekod rocky v úte 03. úno 2009 17:56:40

Synodius píše:No ono taky záleží jak často tam chceš chodit , takže pokud se chceš teď věnovat pouze posilovně , tak ti doporučuji chodit 3-4 krát týdně , jinak to nemá cenu , pokud by tě ještě něco zajímalo , tak se ptej.

jo chtěl bych chodit tak 4 týdně. Zajímalo jakej trénink bys mi doporučil pro začátek?
Díky
rocky
Nový člen

Příspěvekod Synodius v sob 07. úno 2009 10:37:47

no pro začátek , bych si sehnal nějakej trénik na svlaovou hmotu , aby jsi získal sílu , a trochu svalů , pak asi po 3 měsících bych zkusil kupit nějaký gainer , pak asi bych valil na objem. Pak bych šel aasi na sílu a na objem , pak by se vidělo co ti dělá problém , a jak chceš vypadat.
Synodius
člen Sportuj.com

Příspěvekod V.H v sob 07. úno 2009 21:10:55

Je me 12 kazdej rika at du na box a ja na to kaslu kluci kdyz uz tak mlatte do pytle ale ne do druhyho borce mam kamose kterej delal box a je totalne vedle byval normalne ale to uz je pryc a ja posiluju kazdej den zacinej lehce lechce pokracuj az budes tu cinku zvedat jako papir tak si vem jinou a tezsi to je konec :D
V.H
člen Sportuj.com

Příspěvekod Synodius v ned 08. úno 2009 10:48:59

???? Chlape , co to sem píšeš :-D nepochopil jsem z toho ani půl slova , zkus se otázať normálně ;)
Synodius
člen Sportuj.com

Příspěvekod libormahdal v pát 04. zář 2009 10:34:33

Pokud jste Úplný začátečník tak základ je 3-4krát týdně.
Běhěm prvních 4-6měsíců nepoužívejte suplementy, musíte poznat vlastní hranice.
Vřele doporučuji chodit,,obden".Rozdělte si tělo na partie které budete za ten den cvičit.

Např. já používám:

1)Hrudník, záda(někdo by mohl namítat že 2 velké svalové parti v jeden den je težký, ale pokud máte opravdu chuť a nevzdáte to, tak si na to zvyknete)
2)biceps,triceps
3)nohy, ramena
-břicho není uvedeno, je zařazené v KAŽDÉM DNI!
-na každou partii byste měli mít aspoň 3 cviky po minimum je 2 série(ideál3-4) po: na sílu 2-3opakování(s velkou váhou)
objem 8-12
rýsování(pokud si myslíte že máte co)15-
někteří boci mají i 100opak na sérii

Velmi dbejte na dobrou stravu, jezte každé dvě hodiny! Nezapomeňte na snídani-je to základ.

Přeju hodně štěstí a ať rostou :D

PS: Pokud je Vám pod 15 let necvičte s váhou která je vyšší než Vaše vlastní. Je to kvůli prevenci zranění, které by Vám zamezilo v tréninku na hodně dlouhou dobu( pro mě je dlouhá doba i ten odpočinkový den,ale to ten nemyslím, mluvím o čase v řádech týdnů až měsíců)
libormahdal
Nový člen

Příspěvekod lvicoun v úte 15. zář 2009 8:27:59

Silně nesouhlasím s předchozím příspěvkem. Split pro začátečníka není!
Začátečník musí především zpevnit střed těla, naučit se správnou techniku cviků. Ideální na toto vše je trénink 3x týdně celého těla.
Dovolím si hodit odkaz na jiné forum, kde je jeden z povedených rozpisů uveden:
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=104

Nemusím snad připomínat, že základ cvičení je správná strava ;-)
lvicoun
člen Sportuj.com

Další

Zpět na Kulturistika